Efnote: Nieuwe Generatie Elektronische Drums?

efnote

Elektronische drums met een akoestisch uiterlijk worden steeds populairder. Niet gek, want op het podium maar ook in huis wil het oog ook wat! Efnote heeft hier duidelijk over nagedacht tijdens het ontwerpen van hun high-end elektronische kits.

Efnote is een Japans bedrijf dat in 2018 werd opgericht door voormalige medewerkers van Roland, een bekende fabrikant van elektronische muziekinstrumenten. Het bedrijf heeft sindsdien naam gemaakt met hun innovatieve aanpak van elektronische drums.

Maar zien de drums van Efnote er alleen mooi uit, of bieden ze ook kwaliteit?

In deze blog bespreken we de 6 modellen elektronische drumstellen die worden aangeboden door Efnote.

Modellen

De elektronische drumstellen van Efnote zijn overzichtelijk te verdelen in drie modellen: Efnote 3, Efnote 5 en Efnote 7. Van alle modellen is nog een X-variant beschikbaar in de kleur Black Oak-ish. De X-variant bevat in alle gevallen een extra floor tom, de 5X bevat een extra 16″ crash cymbal en de 7X zelf een extra 8″ splash en 17″ crash cymbal.

De Efnote 3 en 3X zien er qua design redelijk uit als een elektronisch drumstel, waarbij de look van de 5(X) en 7(X) identiek is aan een akoestische kit. De bassdrum en toms van de 7(X) zijn groter dan de 5(X), waardoor deze ook nog eens dezelfde afmeting hebben als een akoestische toms. Op de website van Efnote vind je een uitgebreide productvergelijker.

Efnote 3 en Efnote 3X

De Efnote 3 is het perfecte instapmodel en beschikt over een bassdrum, snare, 3 toms, hihat en 3 cymbals. De cymbals van de Efnote 3X zijn allemaal 2″ groter. Dat lijkt weinig, maar het zorgt voor een aanzienlijk realistischer speelgevoel. Daarnaast wordt de Efnote 3X geleverd met grotere bassdrum en extra floor tom.

De Efnote 3 en 3X beschikken over 16 vooraf ingestelde kits en 34 user kits.

Efnote 5 en Efnote 5X

De Efnote 5 en 5X gaan een stapje verder door het strakke akoestische design en het gebruik van cymbal stands in plaats van een rack. Daarnaast worden beide kits geleverd met een 8″ splash cymbal, wat je bij andere elektronische drumstellen niet vaak ziet.

Met een gebruiksoppervlak van 90 x 140 cm is de Efnote 5 de meest compacte kit van alle modellen en dus ideaal om ruimte te besparen. De 16″ bassdrum kan wat klein aanvoelen, maar voor wie zijn kit vaak moet meenemen zal dit eerder een voordeel zijn.

De 5 en 5X zijn standaard uitgerust met 17 vooraf ingestende kits en 83 user kits.

Efnote 7 en Efnote 7X

De meest realistische uitvoering van de serie is de Efnote 7 en 7X. De toms en bekkens zijn van realistische grootte en daarmee op het oog bijna niet te onderscheiden van een akoestische kit. De 7X bevat een extra 13″ floor tom, 8″ splash cymbal en een 17″ FX-cymbal. De kit wordt geleverd met 2 snare stands, 3 boom cymbal stands and 1 cymbal arm voor de splash cymbal.

Beide kits zijn geschikt voor drummers die alles uit hun carrière willen halen en niet genoegen nemen met een standaard elektronisch drumstel van Roland, Yamaha of Millenium. Met de geschikte drummonitor is de kit ideaal voor optredens of repetities.

Zowel de 7 als de 7X beschikken over 20 vooraf ingestelde kits en 80 user kits.

Efnote Mini

Begin 2024 is de nieuwste kit van Efnote gelanceerd: de Efnote Mini. Deze ruimtebesparende kit is ideaal voor jonge drummers, maar kan ook door volwassenen bespeeld worden.

De kit wordt geleverd met 12″ hihat, 8″ splash/crash en 16″ ride. Er is ook ruimte voor uitbreiding door een 14″ crash of 18″ ride en een extra tom toe te voegen.

  • efnote mini
  • efnote mini

💡 Je leest meer over de Efnote Mini in deze uitgebreide review.

Filosofie van Efnote

Efnote gelooft in schoonheid, kwaliteit en originaliteit. Ze zijn van mening dat elektronische muziekinstrumenten van tegenwoordig hun oorspronkelijke waarden verliezen omdat ze voornamelijk praktisch en prijsbesparend ontworpen zijn.

Efnote heeft als doel om waardevollere muziekinstrumenten te creëren waarbij de essentie van het instrument zo veel mogelijk behouden blijft. En dat is ze aardig goed gelukt. In tegenstelling tot andere elektronische drums op de markt, komt Efnote het dichtstbij een volwaardig muziekinstrument.

Eigenschappen

Efnote biedt een aantal technologieën waarmee zij zeer vooruitstrevend zijn in vergelijking met de bekende merken elektronische drums zoals Roland, Yamaha, Millenium en Alesis.

Vernieuwende Hi-hat Technologie

Het merk heeft de wereldwijde primeur met de introductie van de eerste multi-optische sensing-technologie om hi-hat bewegingen in 3D vast te leggen. Deze technologie maakt gebruik van de Tru-Motion™ technologie waarbij elke beweging haarfijn geregistreerd wordt.

Het innovatieve 360° Free-Swinging Top/Bottom Cymbal Design stelt de drummer in staat om een onbeperkt aantal combinaties van open, gesloten en halfopen geluiden te creëren door simpelweg de pedaalpositie aan te passen. Door deze technologieën te combineren, biedt Efnote een ongeëvenaarde hi-hat-ervaring die nooit eerder gerealiseerd is.

Realistisch Snaregeluid

Efnote elektronische drums zijn ontworpen met een focus op het produceren van een realistische en expressieve drumervaring. Een belangrijk onderdeel hiervan is de snare drum, die is uitgerust met meerdere sensoren en een hoge resolutie geluid te produceren.

De 14″ snare drum heeft maar liefst 9 sensoren, terwijl alle toms zijn uitgerust met 6 sensoren en de kicks met 2 sensoren. Dit zorgt ervoor dat elke slag nauwkeurig wordt vastgelegd en het geluid van de drumkit levendig en dynamisch is.

Levensechte Samples

De sound module is uitgerust met een ruime keuze aan hoogwaardige, realistische geluiden waarvan 99% akoestische drumgeluiden zijn. Efnote maakte gebruik van full stereo akoestische drum- en bekkensamples, die zijn opgenomen door het bedrijf zelf.

Door het gebruik van deze samples wordt een natuurlijke klank en dynamiek gecreëerd die identiek is aan akoestische drums. Bovendien gebruikt Efnote geen resynthese-technieken, waardoor de rauwe, onbewerkte klank van de drums behouden blijft.

High-End Drummodule

De drummodule van Efnote elektronische drums is ontworpen met de focus op zowel functionaliteit als uiterlijk. De module, die wat weg heeft van een moderne e-reader, bevat alle essentiële functies die een drummer nodig heeft, waaronder talrijke geluiden, effecten en instellingen.

Met het slimme touchscreen is het gemakkelijk te bedienen en biedt het een snelle toegang tot alle functies. Bovendien draagt de drummodule bij aan het verbeteren van de algehele uitstraling van de drumset, omdat deze mooi integreert in het ontwerp van het geheel.

Strak Design

Efnote heeft echt de tijd genomen om ervoor te zorgen dat hun drums niet alleen geweldige prestaties leveren, maar er ook geweldig uitzien op het podium. Alle kits hebben een mooie White-Sparkle of Black-Oak afwerking op alle shells, wat een klassieke en verfijnde uitstraling geeft.

De cymbals zijn gegraveerd met een stijlvolle warm-grijze afwerking die bijdraagt aan het mooie ontwerp. De sound modules zijn niet alleen super sterk, maar zien er ook ontzettend gaaf uit met hun verfijnde aluminium afwerking.

Belofte

Efnote biedt verschillende voordelen voor drummers, waaronder een tijdloos maar stijlvol ontwerp dat nooit uit de mode raakt. Bovendien worden de drumsets voortdurend verbeterd met firmware-updates, waardoor ze altijd up-to-date zijn met de nieuwste technologie en functies.

Een ander groot voordeel is het wereldwijde ondersteuningsnetwerk van Efnote, wat betekent dat drummers over de hele wereld toegang hebben tot deskundige ondersteuning en service. Dit biedt gemoedsrust en zorgt ervoor dat eventuele problemen snel kunnen worden opgelost, waar je ook bent.

Conclusie

De elektronische drumstellen van Efnote zijn met veel zorg in elkaar gezet. Of je nu de Efnote Mini of de Efnote 7X kiest, je kan er zeker van zijn dat je een elektronisch drumstel in huis haalt van uitmuntende kwaliteit en uitstraling. Het zijn high-end instrumenten die met vakmanschap ontworpen zijn voor serieuze muzikanten.

Lees ook: Elektronisch Drumstel: Beste Koop

nl_NLDutch
Scroll naar boven