Elektronisch Drumstel Versterker | Beste Koop

elektronisch drumstel versterker

Met het aanschaffen van een elektronisch drumstel versterker (ook wel drummonitor) haal je het beste uit je elektronisch drumstel, ook al zijn elektronische kits de perfecte manier om te oefenen zonder je buren of huisgenoten te storen.

Ook wanneer je je elektronisch drumstel wil gebruiken voor optreden is een versterker een must.

Er zijn verschillende modellen op de markt, maar hoe kies je de juiste en wat zijn de verschillen? In deze blog leggen we het uit.

Lees ook: Drumstokken Voor Elektronische Drums: Ultieme Tips

Waar op letten?

Bij het kopen van een drummonitor voor een elektronisch drumstel zijn er verschillende factoren om mee te nemen in je keuze, waaronder:

Geluidskwaliteit: Het is belangrijk dat de drummonitor een hoogwaardige geluidskwaliteit heeft die het geluid van je elektronische drumstel nauwkeurig weergeeft.

Vermogen: Afhankelijk van hoe luid je wil dat de monitor klinkt, is het belangrijk om te kijken of de monitor over voldoende vermogen beschikt.

Grootte en gewicht: Drummonitors nemen over het algemeen niet zo veel plek in beslag, maar kunnen wel zwaar zijn. Houd er rekening mee dat monitors al gauw meer dan 12 kilo wegen waardoor verplaatsen niet altijd eenvoudig is.

Duurzaamheid: Zoek naar een drummonitor die stevig gebouwd is en goed bestand is tegen slijtage en scheuren, vooral als je van plan bent om deze vaak te gebruiken of mee te nemen naar optredens.

Extra functies: Overweeg extra functies zoals ingebouwde effecten of equalizer-instellingen die je helpen om het geluid van je drumstel aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur en stijl.

Beste keuzes

Hieronder lichten we 5 elektronisch drumstel versterkers uit met de hoogste reviews van gebruikers op Thomann. Afhankelijk van de ruimte waar je versterker geplaatst wordt en de reden voor gebruik (thuis oefenen of een optreden) kun je zelf de keuze maken welke versterker het beste bij je past.

Roland PM-100 Personal Drum Monitor

  • Roland PM-100 Personal Drum Monitor

Roland is een bekend merk op het gebied van elektronische drums, dat al meer dan 40 jaar actief is in de muziekindustrie. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve technologieën, zoals de befaamde V-Drums. De elektronische drumstellen van Roland worden wereldwijd gebruikt door professionele drummers en hobbyisten.

De Roland PM-100 drummonitor is specifiek ontworpen voor gebruik met de V-Drums van Roland (bijvoorbeeld de Roland TD-02KV of Roland TD-50K2), maar is compatibel met vrijwel elk elektronisch drumstel. Deze versterker is ideaal voor thuisoefening en voor optredens in een kleine setting.

De PM-100 beschikt over een normale 6.3 mm stereo lijn-ingang en een 3.5 mm stereo lijn-ingang. Voor het afspelen van audio vanaf een tablet, computer of smartphone is de 3.5 mm ingang geschikt. Dankzij het gekantelde ontwerp komt het geluid op de juiste manier bij de gebruiker aan tijdens het spelen.

Alesis Strike Amp 12

Met de Alesis Strike Amp 12 haal je een krachtige elektronisch drumstel versterker in huis. De Amp 12 is speciaal ontworpen voor het Alesis Strike drumstel, maar is compatibel met elk elektronisch drumstel. De versterker is aan te sluiten op een drummodule met een stereo jack kabel of met twee mono kabels.

Met een piekvermogen van 2000 watt en een maximum bereik van 131 dB kun je zowel in de oefenruimte als op het podium goed uit de voeten, terwijl de versterker zelfs op lage volumes helder klinkt.

De 12 inch woofer en 1.4 inch tweeter van de Alesis Strike Amp 12 zorgen voor een uitstekende weergave van zowel lage bassdrums als felle hoge snaredrums en bekkens. Je kunt eventueel een tweede Strike Amp 12 aan te sluiten voor nog meer power en geluid uit meerdere hoeken.

Bekijk ook de bijbehorende kits van Alesis: Alesis Nitro Max, Alesis Command Mesh Special Edition en de Alesis Crimson II SE Mesh Kit.

the box pro Mon A10

De box pro Mon A10 is een professionele monitor die is ontworpen voor hoogwaardige geluidsweergave. Met een vermogen van 250 watt en een maximaal geluidsdrukniveau 123 dB biedt de Mon A10 krachtig geluid dat perfect is voor gebruik in de studio of op het podium.

Het apparaat beschikt over een geïntegreerde versterker en kan worden aangesloten op verschillende geluidsbronnen, waaronder mixers, microfoons en instrumenten. Dankzij de geavanceerde technologie en hoogwaardige componenten is de Mon A10 in staat om nauwkeurige en gedetailleerde audioweergave te leveren, waardoor het de ideale keuze is voor elke professionele toepassing.

Met een gewicht van 11 kg is deze elektronisch drumstel versterker vrij handzaam en niet al te zwaar om te vervoeren.

Millenium DM-30 Drum Monitor

De Millenium DM-30 elektronisch drumstel versterker is een krachtige en veelzijdige drummonitor die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne drummer. De DM-30 levert een helder en gedetailleerd geluid dat perfect geschikt is voor zowel live optredens of repetities.

Dankzij het compacte en robuuste ontwerp is deze elektronisch drumstel versterker gemakkelijk te vervoeren en kan hij tegen een stootje. De monitor is voorzien van een geïntegreerde versterker met een vermogen van 30 watt, wat voor de meeste drummers voldoende is.

De DM-30 beschikt ook over een reeks handige functies, waaronder een 3-bands EQ, een hoofdtelefoonuitgang en een lijningang voor het aansluiten van andere audioapparatuur.

Bovendien heeft de Millenium MD-30 een aantrekkelijke prijs en heeft daarmee een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Roland PM-03 Monitor System

  • Roland PM-03 Monitor System
  • Roland PM-03 Monitor System
  • Roland PM-03 Monitor System

Tenslotte biedt Roland een compacte en stijlvolle elektronisch drumstel versterker: de Roland PM-03. Dit 2.1-monitorsysteem levert een krachtig geluid in stereo, waarbij met name de basdrum uitstekend wordt weergegeven dankzij de krachtige subwoofer.

Het strakke ontwerp past perfect bij je elektronische drumkit. Bovendien schakelt de PM-03 automatisch over naar de stand-by modus wanneer hij gedurende 30 minuten geen audiosignaal ontvangt.

De Roland PM-03 is een betrouwbare keuze voor drummers die zoeken naar een elektronisch drumstel versterker voor in kleine ruimtes zoals een appartement of studio. Bovendien is de monitor met een gewicht van slechts 6 kg het meest handzaam.

Voor optredens of repetities is deze monitor minder geschikt.

Conclusie

Op het gebied van drummonitoren is niet één monitor de beste. Alles hangt af van jouw eigen voorkeur. Wil je veel power en volume? Dan zijn de Alesis Strike Amp 12 of the box pro Mon A10 perfecte keuzes.

Wie genoeg heeft aan een eenvoudige maar krachtige versterker zal tevreden zijn met de Roland PM-100 of de Millenium DM-30. Vind je het voornamelijk belangrijk dat de monitor er stijlvol uitziet en niet veel plek in beslag neemt? Dan is de Roland PM-03 voor jou de beste optie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Scroll naar boven