Millenium MPS-850 VS Millenium MPS-1000

Tijdens je zoektocht naar een geschikt elektronisch drumstel voor beginners ben je wellicht de Millenium MPS-850 en de Millenium MPS-1000 tegekomen. Beide kits zijn van het merk Millenium, het huismerk van Thomann, de grootste muziekinstrumentenwinkel van Europa.

De MPS-850 en MPS-1000 zijn allebei kits die geschikt zijn voor drummers van alle niveaus. In deze vergelijking leggen we de overeenkomsten en verschillen uit tussen beide drumstellen.

Millenium MPS-850

De Millenium MPS-850 is het populairste elektronisch drumstel van het merk. De kit heeft veel specificaties voor aantrekkelijke prijs.

Allereerst heeft de Millenium MPS-850 een echt kickdrumpedaal, oftewel een kickpedaal dat tegen de pad aan trapt, net als bij een akoestisch drumstel. Ook de hihat is net als bij een akoestisch drumstel een losstaand hihatpedaal.

De kit bevat meer cymbals dan dat je van een elektronisch drumstel zou verwachten, namelijk 4 cymbals van 12″. De crashes hebben 2 zones en de ride 3, dus je hebt daarbij ook de authentieke bell sound. De cymbals hebben ook een choke-functie (dempen bij vastpakken).

Dankzij de mesh-head toms en snare voelen de slagen op de pads realistischer aan en produceren ze bovendien minder geluidsoverlast. De snare is zelfs 10″.

Bij de Millenium MPS-850 krijg je een module met 550 drumgeluiden. Er zijn 30 vooraf ingestelde kits, en je kunt zelf 20 eigen kits configureren. Daarnaast is de module voorzien van geïntegreerde Bluetooth, zodat je gemakkelijk kunt meespelen met je favoriete muziek.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van de Millenium MPS-850 rond de 598 euro.

Millenium MPS-850
Millenium MPS-850

Millenium MPS-1000

En dan nu de Millenium MPS-1000. Je zou deze kit kunnen zien als een upgrade van de MPS-850 die ook beschikbaar is in 3 verschillende designs.

Wat direct opvalt is het akoestische uiterlijk van deze kit (Pearl White, Grey Line en Natural). De kits zijn niet alleen anders qua kleur, maar de Pearl White en Natural hebben een iets anders opstelling.

Ook de Millenium MPS-1000 wordt geleverd met een echt hihatpedaal en een echte kickdrum. Dit past dus goed bij de realistische sfeer die het drumstel al uitstraalt dankzij het design.

De cymbals zijn een stuk groter, namelijk 13″ 15″ (twee stuks) en 18″. In tegenstelling tot de MPS-850 zijn de cymbals volledig rondom bespeelbaar.

Ook de tom pads zijn groter in omvang, met een snare drum van maar liefst 13″.

De module van de Millenium MPS-1000 wordt geleverd met 820 realistische geluiden, 40 vooraf ingestelde kits en 40 user kits.

Ook heb je de beschikking over aanzienlijk meer effecten om jouw ideale sound te creëren. Dankzij de schuifknoppen kun je het volume van de pads eenvoudig afzonderlijk aanpassen.

De kit is op het moment van schrijven beschikbaar rond de 999 euro.

Wat zijn de verschillen?

De verschillen tussen de Millenium MPS-850 en MPS-1000 zijn afgezien van het design en de grootte van de pads niet heel groot.

De module van de MPS-1000 is uitgebreider en bevat meer geluiden. Daarnaast zijn de schuifknoppen bij de MPS-1000 een goede bijkomstigheid.

Ook krijg je bij de MPS-850 standaard een extra tom, waardoor je iets meer speelvrijheid hebt.

In onderstaande tabel zetten we de grootste verschillen op een rijtje.

MPS-850MPS-1000
DesignRegulierAkoestisch
Mesh headsJaJa
Aantal toms43
Aantal cymbals44
Snare pad10″13″
Cymbals4 x 12″13″ 15″ 15″ 18″
Echt hihat pedaalJaJa
Echt kick pedaalJaJa
BluetoothJaJa
Geluiden550820

Conclusie

Zowel de Millenium MPS-850 of de Millenium MPS-1000 zijn geschikte keuzes voor beginnende en ervaren drummers en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. De beste kit voor jou hangt af van je voorkeuren.

Wil je een akoestisch design omdat dit mooi bij je interieur past, of om dat je de kit wil gebruiken om live op te treden? Dan is de Millenium MPS-1000 de beste keuze.

Ligt je budget iets lager en zoek je een goed all-round elektronisch drumstel, dat niet per se een akoestisch design hoeft te hebben? Dan is de Millenium MPS-850 een betere keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Scroll naar boven