Elektronisch Drumstel Voor Beginners: Beste Keuzes

Als je zoekt naar een elektronisch drumstel voor beginners kan het lastig zijn om te bepalen welk drumstel het beste bij je past. Er bestaan verschillende modellen met verschillende speficaties in diverse prijsklassen.

Voor minder dan een paar 100 euro heb je al een kwalitatief goed elektronisch drumstel waar je lang plezier mee zult hebben. In deze blog hebben we 5 modellen op een rijtje gezet die een goede keuze zijn voor beginnende drummers.

Waarom elektronisch drummen?

Een voordeel van een elektronisch drumstel is dat deze minder ruimte in beslag neemt dan een akoestische kit, wat handig kan zijn voor mensen die in een kleinere ruimte wonen of voor optredens waarbij de ruimte beperkt is.

Daarnaast bevatten elektronische kits handige functies zoals ingebouwde metronoom, opnamefunctie, trainingsprogramma’s, enzovoorst.

Maar het grootste voordeel (en tegelijkertijd de voornaamste reden dat mensen voor een elektronisch drumstel kiezen) is natuurlijk het beperkte geluidsoverlast. Waar bij een akoestisch drumstel al gauw de hele straat kan meegenieten van jouw grooves, heeft bij een elektronisch drumstel niemand last van het geluid.

Je hoeft je dus niet bezwaard te voelen als je urenlang wil oefenen!

De meeste elektronische kits zijn standaard uitgerust met een bassdrum, snare, hihat cymbal, 2 crash cymbals en 3 toms. Sommige modellen bevatten meer of minder elementen, maar gelukkig zijn de meeste kits eenvoudig uit te breiden.

💡 Tip: Wil je direct weten welke kit bij jou past? Ontdek het in minder dan 40 seconden met de keuzehulp.

5 Elektronische kits voor beginners

Hieronder hebben we vijf kits op een rijtje gezet zodat het zoeken naar een elektronisch drumstel voor beginners iets makkelijker wordt.

Millenium HD-120 E-Drum Set

  • Millenium HD-120 E-Drum Set

Hoewel Millenium misschien niet zo bekend is als sommige andere merken op de markt, wordt het merk beschouwd als een betaalbaar merk met goede kwaliteit en functionaliteit.

De Millenium HD-120 E-Drum Set is een betaalbare en eenvoudige kit die perfect om je drumcarrière te starten.

Met de 12 ingebouwde drumkits kun je verschillende muziekstijlen spelen en de aanslaggevoelige pads zorgen voor een realistisch speelgevoel. Het drumstel heeft ook een ingebouwde metronoom en je kunt hem aansluiten op een koptelefoon of versterker.

Daarnaast neemt de kit weinig plek in beslag (slechts 100 x 60 cm) dus is het ideaal voor een kleine kamer of appartement.

Alesis Turbo Mesh Kit

  • Alesis Nitro Mesh Kit

Alesis is een Amerikaans merk van elektronische drums en percussie-instrumenten dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en betaalbare prijzen. Het merk biedt een breed aanbod aan drumkits, pads en accessoires voor zowel beginners als gevorderde spelers.

De Alesis Turbo Mesh Kit is een goed en betaalbaar elektronisch drumstel voor beginners.

Dit drumstel heeft een stevig frame en is voorzien van mesh heads. Mesh heads zijn stiller en bieden een realistischer speelgevoel. Het drumstel heeft 10 ingebouwde drumkits en 30 play-along songs.

De kit bevat ook een coachingfunctie waarmee je kunt werken aan je vaardigheden. Deze kit bevat geen losstaande bassdrum, de Alesis Nitro Max Kit wel.

Millenium MPS-150 E-Drum Set

De Millenium MPS-150 E-Drum Set is iets duurder dan de Millenium HD-120, maar biedt meer functies en mogelijkheden. Met de 20 ingebouwde drumkits kun je verschillende muziekstijlen spelen.

Daarnaast heeft het drumstel een ingebouwde metronoom en een coachingsfunctie. De Millenium MPS-150 bevat 40 play-along songs waarmee je je vaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen.

In tegenstelling tot eerder genoemde kits, heeft deze kit een bassdrum kloppedaal, net als een akoestisch drumstel. Dit geeft een extra realistisch speelgevoel. De Millenium MPS-150 is ook beschikbaar met mesh heads: bekijk de Millenium MPS-150X.

Yamaha DTX402KRL E-Drum Set

De Yamaha DTX402KRL is een populair elektronisch drumstel voor beginners. Het heeft een eenvoudige module waarbij je eigenlijk niks verkeerd kunt doen maar toch gebruik kunt maken van de belangrijkste functies.

Yamaha staat bekend als een merk dat zeer hoge kwaliteit elektronische maar ook akoestische drums biedt.

De kit bevat geen bassdrum kloppedaal, maar bevat een nieuwe KU-100 bassdrum controller die zorgt voor minder geluidsoverlast tijdens het spelen van de bassdrum.

Dit drumstel bevat ook een aantal coachingfuncties waardoor jij jezelf kunt blijven ontwikkelen.

Conclusie

Wanneer je als drummer zoekt naar een elektronisch drumstel voor beginners zijn er veel goede opties beschikbaar. Vanwege de vele functies en mogelijkheden is er niet één elektronisch drumstel voor beginners dat de beste is.

Daarnaast is je keuze afhankelijk van welke functies je graag wil. Dure kits bevatten vaak veel (onnodige) functies. De bovenstaande vijf drumstellen zijn allemaal betaalbaar en bieden verschillende functies en mogelijkheden waar je als startende drummer genoeg aan zult hebben.

Lees ook: Elektronisch Drumstel: Beste Koop

nl_NLDutch
Scroll naar boven