Millenium MPS-750X PRO Review

Waardering: 4,3 / 5

Stel je voor: de charme van een klassiek drumstel gecombineerd met de kracht van een elektronisch drumstel. Het resultaat? De onlangs verschenen Millenium MPS-750X PRO. Dit in 2023 verschenen elektronisch drumstel lijkt de perfecte combinatie van twee werelden en is beschikbaar voor nog geen 800 euro.

Kijkend naar de specificaties lijkt het te mooi om waar te zijn. Toch staat Millenium erom bekend drumstellen te leveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

In deze blog onderzoeken we de nieuwe Millenium MPS-750X Pro, beschrijven we de voor- en nadelen en eindigen we met een koopadvies.

Akoestisch design

Op het eerste gezicht lijkt de Millenium MPS-750X Pro op een traditioneel akoestisch drumstel, compleet met echte houten ketels en een volledige hardware set. Op het podium zou de kit nauwelijks van “echt” te onderscheiden zijn.

De ketels zijn van realistische grootte: een 18″ kick, 13″ snare en 10″, 12″ en 14″ toms. Dit betekent voldoende speeloppervlak en tegelijkertijd ruimtebesparing. De kleur is Black Sparkle die goed past bij elk interieur.

Millenium MPS-750X Pro module

Met een ruime geluidsbibliotheek, waaronder akoestische drums, elektronische geluiden en percussie-instrumenten, bevat de Millenium MPS-750X Pro maar liefst 697 geluiden om uit te kiezen.

Er zijn 20 kits standaard ingesteld en er is ruimte voor 20 kits die je zelf kunt samenstellen. De kit is daarmee vergelijkbaar met de Millenium MPS-750X.

Bovendien kun je helemaal je eigen sound creëren met equalizer, galm en verschillende effecten. Met de schuifknoppen kun je eenvoudig het volume aanpassen van de losse onderdelen van je kit waardoor je alles uit je drumstel haalt.

De MPS-750X Module is ook los verkrijgbaar:

Geïntegreerde Bluetooth

Maar dat is niet alles: net als de Millenium MPS-750X en Millenium MPS-1000 bevat deze kit Bluetooth. Zo kun je eenvoudig meespelen met je favoriete muziek vanaf je tablet of smartphone en is er geen gedoe met extra kabels.

Het verschil tussen de MPS-750X Pro en de MPS-1000 is dat de MPS-1000 beschikt over grotere toms, een extra cymbal en een extra floor tom. Voor 200 euro meer beschik je dus over een kit met net wat meer mogelijkheden. Daarnaast is de MPS-1000 beschikbaar in drie verschillende kleuren.

Authentiek gevoel

Net als de standaard MPS-750X heeft de Pro-versie gaasvellen (mesh heads) op alle drums. Deze geweven vellen, die dezelfde grootte hebben als die van akoestische drumstellen, beschermen je polsen maar geven je ook het gevoel alsof je op reguliere vellen speelt.

Je kunt eenvoudig de spanning aanpassen aan je behoeften met behulp van een stemsleutel. Alle drumpads, inclusief de 13″ hi-hat en de 15″ crashbekken, hebben triggerzones op de rand en het speeloppervlak, en de 18″ ridebekken heeft zelfs een derde zone op de bel.

Flexibel en uitbreidbaar

Als je op een gegeven moment je drumstel wilt uitbreiden, biedt de Millenium MPS-750X Pro module twee triggeringangen voor extra toms of cymbals.

De USB-poort biedt de mogelijkheid om de module op een computer aan te sluiten en deze te integreren in opnamesoftware of om geluiden te gebruiken uit een professionele geluidsbibliotheek. Op deze manier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Als je meer aandacht wil besteden aan het bewerken van de geluiden, kun je dit eenvoudig op je computer doen met behulp van de zeer uitgebreide Kit Editor op de website van Millenium.

💡 Let op: Alleen de Millenium MPS-750X “Bundle” wordt geleverd inclusief stokken, koptelefoon en drumkruk.

Voor- en nadelen

Concluderend biedt de Millenium MPS-750X PRO een aantal voor- en nadelen.

Op het oog ziet de kit er al zeer goed uit dankzij de akoestische look. In tegenstelling tot de MPS-1000 is deze kit helaas maar in 1 kleur verkrijgbaar.

De kit wordt geleverd met 1 crash, maar gelukkig zijn er 2 extra trigger ingangen waarmee je de kit kunt uitbreiden met een extra tom en/of cymbal.

Voordelen

  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Akoestisch design met houten ketels
  • Bluetooth
  • Inclusief hardware en kickpedaal
  • Eenvoudig uit te breiden met extra pads

Nadelen

  • Beschikbaar in 1 kleur
  • Bevat slechts 1 crash
  • Aantal voorgeprogrammeerde kits is wat aan de lage kant
  • Relatief klein scherm op de drum module

Conclusie

Voor nog geen 800 euro blijft de prijs-kwaliteitverhouding van deze kit zeer goed. Een elektronisch drumstel met deze specificaties en voor deze prijs vind je nergens anders.

Het kan de moeite waard zijn om budget vrij te maken en de Millenium MPS-1000 te overwegen. Voor 200 euro meer heb je een extra tom en cymbal, een uitgebreidere drum module, grotere toms, 40 vooraf ingestelde kits én de keuze uit 3 designs.

Bekijk ook een aantal andere elektronische drums van Millenium: MPS-450, MPS-750X en MPS-850.

Benieuwd naar andere kits met een akoestisch design? Bekijk: Roland VAD504, Efnote 5 en Gewa G3 Club SE 5.

nl_NLDutch
Scroll naar boven