Drumstel Voor Kinderen 3-10 Jaar | Beste Koop

drumstel voor kinderen

Heb jij een mini rockster in huis die helemaal wild wordt van het idee om te drummen? Dan kan een drumstel voor kinderen een leuk instrument zijn om in huis te hebben of cadeau te geven. Al vanaf 3 jaar kunnen kinderen beginnen met drummen, dus waar wacht je nog op?

Drummen op jonge leeftijd

Muziek maken heeft een positieve invloed op het kinderbrein. Het bevordert de neurologische ontwikkeling van de hersenen en de sociale, emotionele en intellectuele vaardigheden van kinderen op een positieve manier. Daarnaast zijn er verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat drummen therapeutisch werkt.

Een normaal drumstel is vaak te groot voor kinderen en bevat mogelijkheden die je als jonge drummer niet nodig hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties op de markt die speciaal zijn ontworpen voor jonge drummers.

Lees ook: Waarom Drummen Goed Is Voor Kinderen

Akoestische drumkits voor kinderen

In deze blog bespreken we vijf populaire drumstellen voor kinderen, namelijk de Pearl Roadshow Jr. Jet Black, Millenium Youngster drumset, de Millenium Focus Junior, de Ludwig Pocket Kit en de elektronische kit Millenium Rookie.

Pearl Roadshow Jr. Jet Black

pearl roadshow jr. jet black

De Pearl Roadshow Jr. Jet Black is een compact drumstel voor kinderen van 4-10 jaar oud. Het heeft een 16-inch bassdrum, 10-inch tom, 13-inch floor tom, 12-inch snaredrum, hihat en bekken. Het drumstel is gemaakt van populierenhout en heeft een Jet Black afwerking.

Pearl is een van de grootste drumfabrikanten ter wereld, met een breed aanbod aan producten die geschikt zijn voor drummers van alle niveaus en dus ook de allerkleinsten. Het merk staat bekend om hun superieure geluidskwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid.

Dit drumstel wordt geleverd met een bassdrum-pedaal, drumkruk, hihat-statief en bekkenstatief. Het is een duurzame en professionele optie voor jonge drummers die serieus bezig zijn met muziek.

Millenium Youngster Drum Set

millenium youngster drum set

De Millenium Youngster drumset is een populaire keuze voor jonge drummers vanwege de betaalbaarheid en het eenvoudige ontwerp.

Dit drumstel voor kinderen bestaat uit een bassdrum, een snaredrum, een tom, een hi-hat en een bekken. Het drumstel is niet heel uitgebreid, maar biedt een perfecte basis voor de startende drummer. Daarnaast zijn de ketels gemaakt van hardhout en niet van plastic.

De Millenium Youngster Drum Set is geschikt voor kinderen van 3-7 jaar oud en kan eenvoudig worden aangepast aan de lengte van het kind. Daarnaast ziet het drumstel er stijlvol uit en voelt het stevig aan.

De set is verkrijgbaar in vier blitse kleuren (Pink Sparkle, Azure, Green en Silver) en wordt geleverd met alle benodigde hardware, waaronder een bassdrum-pedaal, drumkruk en drumstokken.

Millenium Focus Junior

millenium focus junior

De Millenium Focus Junior is een iets geavanceerder drumstel voor kinderen van 4-7 jaar oud. Het heeft een vergelijkbare opstelling als de Youngster drumset, maar heeft een iets professionelere uitstraling.

Het drumstel voelt stevig aan en heeft een verstelbare hoogte, zodat het kan meegroeien met het kind. De Millenium Focus Junior heeft een iets hogere prijs dan de Youngster drumset, maar bevat 3 toms zodat je nog uitgebreider kunt oefenen.

Door de kwaliteit en vormgeving van dit drumstel heeft dit product al gelijk meer weg van een volwaardig instrument dan van speelgoed. Millenium Focus Junior is verkrijgbaar in de twee verschillende kleuren Red en Black.

Ludwig Pocket Kit

ludwig pocket kit

De Ludwig Pocket Kit is een compleet drumstel voor kinderen van 4-10 jaar oud. Dit drumstel, dat is ontwikkeld in samenwerking met Ahmir “Questlove” Thompson, heeft een bassdrum, tom, snaredrum, hihat en bekken. Het drumstel is gemaakt van hardhout en heeft een zilveren afwerking.

Het wordt geleverd met alle benodigde hardware, inclusief een bassdrum-pedaal, hihat-statief en bekkenstatief. Het onderscheidende kenmerk van de Pocket Kit is het opvouwbare ontwerp, waardoor het gemakkelijk op te bergen en te vervoeren is.

Millenium Rookie Elektronisch Drumstel

millenium rookie

Drummen kan nogal wat geluid produceren. Om je buren (en jezelf) een plezier te doen kan het kopen van een elektronisch drumstel voor kinderen een goed idee zijn. Het grootste voordeel is dat er geen sprake is van geluidsoverlast omdat je de muziek hoort via een hoofdtelefoon.

Elektronische drums zijn er in alle soorten en maten en zijn al beschikbaar vanaf €189.

De Millenium Rookie is het perfecte instapmodel voor jonge drummers. Het is een betaalbaar elektronisch drumstel voor kinderen dat over de basisfuncties beschikt die een beginnende drummer nodig heeft en is daarmee een ideaal eerste drumstel voor kinderen.

De Millenium Rookie wordt geleverd met een stevig frame en pedalen, die ervoor zorgen dat de set tijdens het spelen stabiel blijft.

Wil je weten welke elektronische drums geschikt zijn voor beginners? Lees dan deze blog.

Conclusie

Er zijn een aantal drumstellen op de markt specifiek geschikt voor (jonge) kinderen, elk met hun eigen voordelen. Voor de allerjongste kinderen is de Millenium Youngster uitermate geschikt.

Wanneer je zoekt naar meer speelvrijheid en mogelijkheden is de Millenium Focus Junior of de Pearl Roadshow Jr. Jet wellicht beter. Wie een stiller drumstel voor kinderen zoekt is wellicht beter af met de Millenium Rookie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Scroll naar boven