Drum Cover Opnemen | Makkelijkste Methode

Een drum cover opnemen met een elektronisch drumstel kan best een gedoe zijn als je hier weinig ervaring mee hebt.

Je kunt drums opnemen met een DAW-software, maar dit is vaak prijzig en kan ingewikkeld zijn. In deze blog leggen we een veel eenvoudigere en goedkope manier om een drum cover op te nemen uit. We gebruiken hiervoor de IK Multimedia iRig 2.

Deze methode is geschikt voor elk elektronisch drumstel.

Waarom Drums Opnemen?

Naar je eigen spel luisteren met een koptelefoon is leuk, maar het kunnen delen van je skills met de rest van de wereld, bijvoorbeeld via YouTube of TikTok is uiteraard veel leuker!

Door het opnemen van een drum cover verbeter je jouw techniek, omdat je bepaalde patronen dient te spelen die niet binnen je comfort zone passen.

Het opnemen van elektronische drums biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om grooves of ideeën te delen met andere mensen, bijvoorbeeld je bandleden. Als de sounds direct naar je smartphone gestuurd worden bespaart dat enorm veel tijd.

Hoe Drum Cover Opnemen?

Er zijn verschillende manieren om jouw elektronische drums op te nemen, maar in deze blog delen we de makkelijkste en tegelijkertijd goedkoopste optie.

Voor deze methode maken we gebruik van de iRig 2 die je voor nog geen 35 euro aanschaft.

  • drum cover opnemen

Met de iRig 2 is een drum cover opnemen eenvoudiger dan ooit. In dit stappenplan leggen we eenvoudig uit hoe het werkt.

Hoe Werkt Het?

In onderstaand stappenplan leggen we jou uit hoe je eenvoudig een drum cover opneemt met je smartphone of tablet. Je hebt dus geen laptop nodig!

Stap 1: Sluit de iRig 2 aan op je drum module

Achterop de drum module zie je een aantal ingangen met “Output”. Plug een standaard gitaarkabel (6,35mm) in de module en in de iRig.

Stap 2: Sluit de iRig 2 aan op je smartphone

Het snoertje dat aan de iRig vast zit, plug je nu in je smartphone. Veel smartphones hebben geen 3,55mm ingang, in dat geval gebruik je een USB-C adapter.

Stap 3: Open de camera app van je smartphone

Zodra je start met opnemen van de video zal het geluid van jouw drum module rechtstreeks naar jouw smartphone gestuurd worden. Een drum cover opnemen was nog nooit zo eenvoudig!

Voorbeeld

In het voorbeeld hieronder zie je een video van hoe het uiteindelijke resultaat kan klinken:

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is een drum cover opnemen veel makkelijker dan je denkt. Het voordeel van deze methode is dat je het resultaat direct op je smartphone hebt staan.

Voor het opnemen van een eenvoudige drum cover of een groove om te delen met je bandleden is deze methode perfect.

Wil je toch meer uit je mix halen en achteraf aanpassingen kunnen doen, overweeg dan het aanschaffen van een DAW software. In dat geval kun je de gratis versie van Audacity overwegen.

nl_NLDutch
Scroll naar boven