Beste Cadeau Voor Een Drummer | 9 Tips

cadeau voor een drummer

Ben je op zoek naar een cadeau voor een drummer? Er zijn talloze opties beschikbaar die zowel nuttig als leuk kunnen zijn. Ook voor een lagere prijs zijn er genoeg leuke accessoires beschikbaar waar je een drummer plezier mee zal doen. Ook voor de jongste muzikanten is veel leuks te vinden, bijvoorbeeld een drumstel voor kinderen.

Cadeautips

In deze blog bespreken we 10 tips als geschikt cadeau voor een drummer. Afhankelijk van je budget kun je vervolgens zelf je keuze maken.

Drumstokken

Drumstokken zijn een must-have voor elke drummer. Voor €10 heb je al een goede set drumstokken. Belangrijk om te weten is welke soort drumstokken de drummer gebruikt voordat je een paar koopt. Als je dat niet weet, kies dan voor een standaardpaar zoals de Vic Firth 5A American Classic Hickory.

Eigenlijk zijn drumstokken altijd een goed cadeau voor een drummer. Wil je meer informatie over de verschillen soorten stokken? Lees dan dit artikel.

Oordopjes

Drummen kan veel lawaai maken, dus oordopjes zijn een welkom cadeau voor drummers die hun gehoor willen beschermen. Er zijn speciale oordopjes ontworpen voor muzikanten die het geluid dempen zonder de kwaliteit van de muziek te verminderen. De Alpine MusicSafe Pro is een geweldig cadeau voor een drummer, ook omdat de dopjes nauwelijks zichtbaar zijn in het oor.

Metronoom

Een muzikant is nergens zonder zijn metronoom en is daarmee een goed cadeau voor een drummer. Het kleine kastje is een handig hulpmiddel voor drummers om hun timing te behouden. Het kan worden gebruikt om verschillende tempo’s te oefenen en kan ook helpen bij het ontwikkelen van een goed gevoel voor ritme. Metronomen zijn betaalbaar en gemakkelijk mee te nemen in je broekzak, zoals de Boss DB-30.

Drumvellen

Drumvellen slijten na verloop van tijd en moeten regelmatig worden vervangen. Een nieuw drumvel kan daarom een goed cadeau zijn voor een drummer. Zorg er wel voor dat je weet welk merk, type en afmeting drumvellen de drummer gebruikt voordat je deze koopt. Weet je dit niet? Ga dan voor de basisset Evans EC2S Studio / Fusion.

Cadeaubon

Een cadeaubon is het perfecte geschenk voor de muzikant. Als je niet zeker weet welk cadeau je moet kiezen, is een cadeaubon voor een muziekwinkel altijd een goede optie. Hiermee kan de drummer zelf kiezen wat hij of zij nodig heeft of leuk vindt. Cadeaubonnen zijn bij Thomann te bestellen met daarop een zelf te bepalen bedrag.

Drumkruk

Een comfortabele en stevige drumkruk maakt het drummen aanzienlijk comfortabeler maken en daarmee de prestaties verhogen. Het is belangrijk om een kruk te kiezen die verstelbaar is en die past bij de lengte van de drummer. Drumkrukken zijn er in alle soorten en maten. De Millenium DT-900 Drum Throne is een betaalbare en zeer comfortabele drumkruk van goede kwaliteit.

Drumboeken

Er zijn veel boeken beschikbaar die specifiek gericht zijn op drummers en die tips en technieken bieden om hun vaardigheden te verbeteren. Een goed drumboek is een van de cadeaus voor drummers voor het uitbreiden van techniek. De must-have (ook wel “bijbel van de drummer” genoemd) is Stick Control van Door George Lawrence Stone.

Drumhardware

Drumhardware zoals pedalen, statieven en hi-hat-clutches zijn essentieel voor het opzetten van een drumstel. Een elektronisch drumstel wordt vaak geleverd met een standaard drumpedaal van lagere kwaliteit. Een drumpedaal zoals de Tama Iron Cobra HP600D zal het niveau van de drummer direct omhoog tillen en is daarmee een perfect cadeau voor een drummer.

Opbergmogelijkheden

Drummers hebben vaak veel kleine onderdelen en accessoires die moeten worden opgeborgen. Een opbergbox of -tas kan een handig cadeau zijn om de spullen van de drummer georganiseerd te houden. Een leuk cadeau voor een drummer is bijvoorbeeld de Tama Powerpad Stick Bag, die ruimte biedt voor 12 stokken en mallets.

Conclusie

Er zijn verschillende presentjes die geschikt zijn als cadeau voor een drummer. Alles hangt af van je budget en waar je de andere echt een plezier mee denkt te doen. Drumstokken zijn eigenlijk altijd goed, dus daar kun je nooit de mist mee in gaan. Daarnaast is een cadeaubon ook een veilige optie omdat de ontvanger dan zelf zijn keuze kan maken.

Mocht je er niet uitkomen dan kun je altijd zelf de website van Thomann bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Scroll naar boven