Alesis Nitro Max VS Roland TD-02KV

Tijdens je zoektocht naar een geschikt elektronisch drumstel voor beginners ben je wellicht de Alesis Nitro Max en de Roland TD-02KV tegengekomen. Logisch, want deze kits liggen dichtbij elkaar qua prijs en functionaliteiten. In deze vergelijking leggen we de verschillen uit tussen beide modellen en maken we de keuze voor jou makkelijker.

Alesis Nitro Max

De Alesis Nitro Max is een elektronisch drumstel voor beginners dat in korte tijd veel populariteit gewonnen heeft. De kit staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksvriendelijke module.

De Nitro Max beschikt over een echt kickdrumpedaal, oftewel een kickpedaal dat tegen de pad aan trapt, net als bij een akoestisch drumstel. De hihat pedaal wordt wel getriggerd met een triggerpedaal.

De cymbals hebben allemaal dezelfde grootte van 10” en zijn single-zone, dus waar je de cymbal ook aanraakt, je zal altijd hetzelfde geluid krijgen. De cymbals beschikken wel over een choke-functie (dempen bij vastpakken).

Dankzij de mesh head toms en snare zul je merken dat het slaan op de pads realistischer aanvoelt en bovendien minder geluidsoverlast produceert. De snare is zelfs 10”, wat ikzelf echt een pluspunt vond tijdens het spelen op deze kit.

Bij de Alesis Nitro Max ontvang je een module met 440 drumgeluiden. Er zijn 32 kits alvast voor je ingesteld, maar je hebt zelf ook de ruimte om 16 eigen kits in te stellen. Bovendien beschikt de module over geïntegreerde Bluetooth zodat je eenvoudig kunt meespelen met je favoriete muziek.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van de Alesis Nitro Max rond de 400 euro.

alesis nitro max

Roland TD-02KV

En dan nu de Roland TD-02KV. Deze kit is al iets langer beschikbaar maar lijkt in veel opzichten op de Alesis Nitro Max. De kit is compact en uitermate geschikt om te leren drummen.

De Roland TD-02KV is een elektronisch drumstel voor beginners dat beschikt over de basisfunctionaliteiten die een startende drummer nodig heeft.

Zowel de hihat controller als de kickdrum worden aangedreven met een triggerpedaal. Het aansluiten van een double-bass pedaal is dus helaas niet mogelijk.

Ook bij de Roland TD-02KV beschikken de cymbals over een choke-functie.

Zoals je kunt zien is de kit niet volledig uitgerust met mesh heads, maar enkel de snare. Omdat de snare doorgaans de meest gebruikte trommel is, scheelt dit al enorm in speelcomfort in tegenstelling tot de TD-02K die geen mesh heads heeft.

De toms zijn van rubber en voelen daardoor iets minder realistisch en ook eenvoudiger aan.

De module van de Roland TD-02KV is gebruiksvriendelijk ingericht en heeft geen onnodig ingewikkelde functies. Je kunt de metronoom aanzetten, het volume aanpassen en eenvoudig schakelen tussen de verschillende vooraf ingestelde kits. Het zelf samenstellen van kits is niet mogelijk.

Beschikt de Roland TD-02KV over Bluetooth? Ja en nee. Standaard zit dit niet ingebouwd in de module, maar bij aanschaf van de Boss BT Dual bestaat deze mogelijkheid er wel. Plug hem achterin de module en je ontvang direct draadloos je favoriete muziek.

De kit is op het moment van schrijven beschikbaar rond de 475 euro.

roland td-02kv

Wat zijn de verschillen?

Hoe onderscheiden deze kits zich van elkaar? De Alesis Nitro Max heeft duidelijk meer functionaliteiten en mogelijkheden én is goedkoper. Het grootste verschil zit hem wat mij betreft in algehele stabiliteit. De Roland TD-02KV voelt steviger en robuuster dan de Alesis Nitro Max.

In onderstaande tabel zetten we de grootste verschillen op een rijtje.

Alesis Nitro MaxRoland TD-02KV
Mesh head snareJaJa
Mesh head tomsJaNee
Snare pad10″8″
Kick pedaalJaNee
BluetoothJaJa*
Drum kits3216
Extra pads toevoegenJaJa
* met Boss BT Dual Adaptor

Conclusie

In veel opzichten zijn de Alesis Nitro Max en Roland TD-02KV vergelijkbaar met elkaar. En laten we voorop stellen dat beide kits van goede kwaliteit zijn en zeker geen miskoop zullen zijn.

Gezien de volledige beschikking over mesh heads, de geïntegreerde Bluetooth, het zelf kunnen samenstellen van kits en de echte kick pedaal, komt voor ons de Alesis Nitro Max het beste uit deze vergelijking. Bovendien is deze kit voordeliger.

Het enige minpunt, de stabiliteit, kan eenvoudig verholpen worden door de snare drum op een snare stand te monteren, zodat het rack minder zal wiebelen tijdens het spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Scroll naar boven