Alesis Nitro MAX Review

 • alesis nitro max kit
 • Alesis Nitro Max Kit

Waardering: 4.25 / 5

Alesis heeft eind 2023 een gloednieuw elektronisch drumstel gelanceerd waarmee zij zich focussen op de startende drummer.

De kit is aantrekkelijk geprijsd en daarom geschikt voor muzikanten die de wereld van drummen willen ontdekken en tegelijkertijd niet de hoofdprijs willen betalen.

Benieuwd wat deze kit te bieden heeft? In deze review lees je over de specificaties van de Alesis Nitro Max, belichten we de voor- en nadelen en sluiten we af met een conclusie.

Alesis Nitro Max

Alesis is een Amerikaans bedrijf en producent van muziekinstrumenten. Op digitaal drumgebied richten zij zich op drummers van elk niveau, van de Alesis Debut Kit tot de Strike Pro Special Edition.

Het eerste wat opvalt, is dat Alesis Bluetooth heeft toegevoegd aan de module, wat een enorme toevoeging is. De Nitro-module ziet er ook iets anders uit dan zijn voorganger.

De geluiden in de module zijn samengesteld met BFD Drums, wat een flinke verbetering in de kwaliteit van de drumgeluiden belooft.

Wat zit er in de doos?

De verpakking bevat:

 • 10″ dual zone snare pad
 • 3 x 8″ single zone tom pads
 • 3 x 10″ bekkenpads
 • Kickpad en kickpedaal
 • Hihatpedaal
 • Nitro Max drummodule
 • Rack en kabels
 • Drumstokken

(Dus vergeet je drumkruk niet!)

Drum pads en bekkens

De 10-inch Dual-Zone snare pad is een opvallende verbetering in vergelijking met de oudere Nitro Mesh of Alesis Turbo Mesh Kit. Het ontwerp is anders en biedt nu de mogelijkheid om verschillende geluiden te produceren op het drumvel maar ook op de rand (bijvoorbeeld cross stick).

De tom pads zijn 8-inch zonder rand en hebben een vergelijkbaar ontwerp en zijn met hun opvang precies groot genoeg van formaat.

De 10-inch bekkens met choke-functie (dat betekent dat je de bekkens kan dempen door ze met de hand vast te pakken) lijken onveranderd. Toch zijn ze nog steeds functioneel en bekend bij degenen die eerder met Alesis drumstellen hebben gespeeld.

Hihat en kick

Het hihatpedaal van de Alesis Nitro Max is vergelijkbaar met het vorige model en biedt een goede respons.

Het kickpedaal is, in tegenstelling tot de Turbo Mesh Kit, een volwaardig kickdrum pedaal waardoor het spelen vele malen realistischer aanvoelt. Het pedaal is een standaard model van Alesis en is leuk om mee te beginnen, maar kwalitatief minder goed dan andere kickpedalen op de markt.

Aluminium rack

De Alesis Nitro Max wordt geleverd met een aluminium rack, wat lichtgewicht en handig is voor verplaatsing en opslag.

Door het lichte gewicht voelt het rack minder stevig aan en verdient de stabiliteit een puntje van aandacht. Vooral omdat sommige onderdelen plastic klemmen hebben die wat kwetsbaar aanvoelen. Wees daarom voorzichtig bij het aandraaien van deze klemmen.

💡 Tip: Door je snare pad op een reguliere snare stand te monteren, zal je kit steviger aanvoelen en minder wiebelen.

Nitro Max Drum Module

alesis nitro max

De drummodule van de Alesis Nitro Max is opmerkelijk vanwege de ingebouwde Bluetooth-functionaliteit. Hiermee kun je draadloos verbinding maken met apparaten en meespelen met je favoriete nummers op bijvoorbeeld Spotify.

De 440 geluiden in de module zijn afkomstig van BFD, wat zeker een verbetering is ten opzichte van eerdere modellen. De toevoeging van een houder voor smartphones/tablets op de module is erg handig voor drummers die online lessen volgen.

Uit te breiden met Expansion Pack

De standaarduitvoering van de Alesis Nitro Max Kit wordt geleverd met een crash en ride cymbal. De meeste drummers hebben daar echter niet genoeg aan.

Voor wie zijn spel wil uitbreiden is het Expansion Pack, waarmee jij de kit eenvoudig uitbreidt met een extra tom en cymbal.

 • alesis nitro max

Voor- en nadelen

De Alesis Nitro Max Kit heeft een aantal voor- en nadelen:

Een opvallende afwezigheid in de verpakking is een drumkruk, wat betekent dat je er zelf een moet aanschaffen (klik hier voor een overzicht).

Het opzetten van het drumstel vergt wat tijd, vooral voor nieuwe drummers. Geen zorgen: de handleiding helpt je goed op weg.

Het drumstel is compact, wat prettig is voor het besparen van ruimte, maar dit kan voor sommige drummers, vooral langere spelers, een nadeel zijn.

Voordelen

 • Zeer handige Bluetooth-functionaliteit
 • Vernieuwde 10-inch Dual-Zone snare pad
 • Ingebouwde houder voor smartphones/tablets
 • Betaalbare prijs
 • Professionele drumgeluiden van BFD

Nadelen

 • Geen drumkruk inbegrepen in de verpakking
 • Rack kan enigszins wiebelen, vooral bij de snare
 • Geluid van de kickpad klinkt relatief luid

Conclusie

De Alesis Nitro Max is een nieuw elektronisch drumstel met de basisfuncties voor de startende drummer. De kit is van compact formaat en voorzien van verschillende functies, waarbij de Bluetooth functie uniek is voor kits uit dit prijssegment.

Ondanks dat het rack wat instabiel kan aanvoelen (wat te verhelpen is met een snare stand), is deze kit van Alesis een geschikte all-round elektronisch drumstel met een aantrekkelijke prijs.

nl_NLDutch
Scroll naar boven