Millenium MPS-1000 Review

 • millenium mps-1000

Waardering: 4,3 / 5

Het vlaggenschip van Millenium, de Millenium MPS-1000, lijkt de perfecte combinatie van twee werelden: het design van een akoestisch drumstel en het gemak van een elektronische.

Deze in 2021 uitgekomen kit richt zich op drummers van elk niveau en is beschikbaar in 3 verschillende designs: Grey Line, Pearl White en Natural.

Benieuwd wat deze kit te bieden heeft? In deze review lees je over de specificaties van de Millenium MPS-1000, belichten we de voor- en nadelen en sluiten we af met een conclusie.

Millenium MPS-1000

Millenium is een Duits bedrijf en producent van (elektronische) drumstellen en accessoires. Op digitaal drumgebied richten zij zich voornamelijk op beginnende en semi-ervaren drummers.

Met de MPS-1000, die in september 2021 op de markt gebracht is, onderscheidt Millenium zich van hun kits uit het lagere prijssegment zoals de Millenium MPS-150X en MPS-450. Deze kit gaat op alle gebieden echt een stapje verder.

Het strakke design, aantal geluiden (820) en Bluetooth functie klinken veelbelovend.

Wil je meer weten over het merk Millenium? Lees dan: Millenium Elektronische Drums: Waarom (Niet) Kopen?

Wat zit er in de doos?

De verpakking van de Millenium MPS-1000 bevat:

Toms en cymbals

 • 20″ x 16″ Bassdrum Pad
 • 13″ x 5.5″ Snare Pad (two-zone)
 • 10″ x 06″ Tom Pad (two-zone)
 • 12″ x 06″ Tom Pad (two-zone)
 • 14″ x 14″ Floor Tom Pad (two-zone)
 • 13″ Hi Hat pad (two-zone)
 • 2x 15″ Crash Pad (two-zone)
 • 18″ Ride Pad (three-zone)

Hardware

 • Hihat standaard
 • Snare standaard
 • Kick pedaal
 • Hardware (bekkenstatieven en tomhouders)

Let op: Drumkruk, koptelefoon en drumstokken zijn alleen inbegrepen wanneer je de MPS-1000 Bundle koopt.

Drum pads en bekkens

Het drumstel wordt geleverd met drie toms van 10, 12 en 14 inch, een 13-inch snaredrum en een 20-inch bassdrum. Door de grote bassdrum neemt de algehele kit wat meer ruimte in dan je van tevoren zou verwachten.

De bekkens zijn twee 15-inch crash pads, een 18-inch ride pad en een hihat pad. De bekkens zijn volledig rondom te bespelen en zien er professioneel uit.

Uiteraard hebben de cymbals een choke-functie, dat betekent dat je de bekkens kan dempen door ze met de hand vast te pakken.

Alle toms en de snaredrum zijn ook tweezone, waardoor je verschillende geluiden kunt genereren met zowel de mesh head als de rim (rand). Dit maakt het spelen met cross stick mogelijk.

Hihat en kick

Doordat de hihat op een hihatstandaard gemonteerd is voelt het drummen realistischer in vergelijking met budget kits. De pads bewegen goed open en dicht, maar de echte nuance die je bij een akoestische kit voelt ontbreekt.

Het kickpedaal is niet bijzonder maar prima om mee te beginnen.

💡 Tip: Wil je deze kit uitbreiden met een double bass pedaal? Bekijk dan onze aanbevelingen.

Opstelling

De Millenium MPS-1000 wordt geleverd met 3 bekkenstatieven en een dubbele tomhouder.

Sinds 2023 heeft Millenium het assortiment uitgebreid door twee strakke designs aan de lijn toe te voegen.

Gaat jouw voorkeur uit naar het design Natural of Pearl White? Dan is de opstelling net iets anders en ontvang je 2 floor toms en 1 tom. Bekijk hieronder:

Eventueel kun je de top tom van de Pearl White of Natural op een snare stand bevestigen, waardoor je de tom makkelijker kunt positioneren.

MPS-1000 Drum Module

De module van de MPS-1000 valt op door de faders aan de linkerkant, waarmee je snel het volume van individuele pads kunt aanpassen, maar ook de overzichtelijke 3,2″ kleurendisplay.

Kenmerkend voor kits van de laatste jaren is de Bluetooth functionaliteit, waardoor je eenvoudig je smartphone of tablet kunt verbinden zodat je kunt meespelen met je favoriete muziek.

De Millenium MPS-1000 beschikt hier ook over, wat ideaal is voor het draadloos meespelen met je favoriete muziek.

Met 820 sounds, 40 preset kits en 40 user kits zul je niet snel verveeld raken en kun je elke kant op, hoewel de standaard kit (nummer 1) het meest in de smaak valt.

Extra tom of cymbal

Dankzij de extra ingang achterop de module is het mogelijk om de Millenium MPS-1000 uit te breiden met een extra tom of cymbal.

Voor zover bekend is het enkel mogelijk om maar 1 extra tom of cymbal toe te voegen.

Let op: De benodigde kabel is niet inbegrepen.

Voor- en nadelen

De Millenium MPS-1000 heeft een aantal voor- en nadelen:

Ten eerste hebben alle drie de modellen een fantastisch uiterlijk (mijn persoonlijke favoriet is de MPS-1000 Natural). Op die manier voelt elektronisch drummen direct veel realistischer en authentieker.

Een opvallende afwezigheid in de verpakking is een drumkruk, wat betekent dat je er zelf een moet aanschaffen (klik hier voor een overzicht).

Zoals gezegd neemt het drumstel redelijk wat ruimte in beslag, wat vooral door de kickdrum en de hardware komt.

Voordelen

 • Zeer handige Bluetooth-functionaliteit
 • De kit ziet er geweldig uit
 • Hihat pedaal en kickpedaal bijgeleverd
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Mogelijkheid om eigen geluiden te importeren

Nadelen

 • Geen drumkruk inbegrepen in de verpakking
 • Uit te breiden met slechts 1 extra pad
 • Detectie van hihat is niet altijd goed

💡 Tip: Wil je besparen op de prijs, maar toch profiteren van een akoestisch uiterlijk en Bluetooth? Bekijk dan de Millenium MPS-750X PRO.

Conclusie

De Millenium MPS-1000 is een elektronisch drumstel met aandacht voor details en design. Het akoestische uiterlijk is een groot pluspunt en biedt met de 3 designs voor iedereen een favoriete kleur.

Kijkend naar de specificaties ontvang je voor nog geen 1000 euro echt een professionele high-end kit met alles erop en eraan. Afgezien van een drumkruk en koptelefoon ontvang je alles wat je nodig hebt.

Op het gebied van kwaliteit en prestaties kan de kit niet tippen aan kits uit een hoger prijssegment (Efnote, GEWA, Roland) en zul je de verschillen echt wel merken. Maar die kits zijn dan ook dubbel zo duur.

nl_NLDutch
Scroll naar boven