Drumstokken Voor Elektronische Drums: Ultieme Tips

Het kiezen van drumstokken voor elektronische drums kan niet eenvoudig zijn. Toch hoef je je weinig zorgen te maken en zal je zien dat je, zeker als beginner, weinig grote verschillen ervaart tussen de verschillende soorten drumstokken.

Je kan wel degelijk een specifieke voorkeur hebben voor een bepaald soort stok, bijvoorbeeld qua lengte, breedte of zwaarte.

Welke soort?

Ter informatie kun je ook naar deze video kijken over het kiezen van de juiste drumstok. We zetten een aantal drumstokken voor elektronische drums van kwaliteit voor je op een rijtje om je te helpen kiezen. Brushes zijn niet te gebruiken op een elektronisch drumstel.

Allereerst wat basisinformatie: het gewicht en de diameter worden aangeduid met cijfer gevolgd door een letter, zoals 5A, 2B, 7A, etc. Lichtere stokken hebben een hoger nummer. Een B drumstok is dikker dan een A. De vraag is: welke drumstokken passen het beste bij jou?

drumstokken voor elektronische drums

💡 Tip: Wil je direct weten welk elektronisch drumstel bij jou past? Ontdek het in minder dan 40 seconden met de keuzehulp.

Vic Firth 5A American Classic Hickory

De 50 grams Vic Firth 5A American Classic Hickory drumstokken zijn gemaakt van hickory en zijn ontworpen voor rock, bands, en oefensessies. De houten tip zorgt voor een solide gevoel, terwijl het American classic ontwerp ze perfect maakt voor optredens op elke ondergrond.

Vic Firth is leider op het gebied van drumstokken en dat is niet zonder reden. Het zijn perfecte all-round drumstokken geschikt voor elk type drums. Ze zijn dus te gebruiken voor akoestisch en elektronisch drummen, live, maar ook bijvoorbeeld tijdens je (online) drumles.

Eigenlijk zul je met deze stokken nooit de mist ingaan, vandaar dat ze ook altijd goed zijn als cadeau voor een drummer.

Millenium 5A Maple Drumsticks Wood

Ben je op zoek naar een paar budgetvriendelijke drumstokken die gemaakt zijn van hout? De Millenium 5A Maple Drumsticks zijn dan een goede optie. Deze drumstokken zijn gemaakt van esdoornhout en hebben een houten punt die perfect is voor beginners.

De stokken wegen 45 gram, waardoor ze gemakkelijk vast te houden en mee te spelen zijn. Deze drumstokken voor elektronische drums zijn perfect als instapmodel.

Vic Firth 7A American Classic Hickory

De 7A American Classic Hickory drumstokken van Vic Firth zijn voornamelijk geschikt voor het spelen van jazz, fanfare, of een lichte muzikale setting. De drumstokken 7A hebben een lengte van 394 mm en een gewicht van 42,0 g. Deze 7A drumstok is smaller dan een 7B stok.

Vic Firth 5AN American Classic Hickory

Vic Firth’s American Classic serie is een van de meest populaire drumstokken in de wereld van vandaag. Gemaakt van hickory hout, zijn deze stokken sterk en duurzaam terwijl ze flexibel genoeg blijven om goede prestaties te leveren.

De nylon tip en het traanvormig ontwerp maken ze ideaal voor rock, bands, en oefensessies. De nylon tip (het topje van de drumstok) zal je bekkens een heldere klank geven. Echter zal dit bij het gebruik bij een elektronisch drumstel geen verschil maken.

Vic Firth VFX5A Extreme 5A

De Vic Firth VFX5A Extreme 5A, de krachtigste en langst reikende houten drumstok op de markt, heeft zijn naam niet zonder reden. Deze lange drumstokken zijn de perfecte keuze voor spelers die meer kracht en bereik willen dan een reguliere 5A stok kan bieden.

De VFX5A stokken zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit hout en beschikt dezelfde diameter als de 5A, maar de stokken zijn iets langer (1.27cm) waardoor je slagen nog krachtiger zullen zijn.

Vater 5B Stick Pack

Wil je gelijk voorzien zijn van een voorraad? Overweeg dan een set met 4 paar stokken zodat je een voorraad hebt mocht je stokken breken of kwijtraken. Zo heb je altijd stokken in huis die je kunt gebruiken tijdens het leren drummen.

Vater is een iets minder bekend merk dan Vic Firth maar levert zeer goede drumstokken. De stokken zijn gemaakt van hickory hout, hebben een lengte van 406 mm en een gewicht van 59,0 g.

Uiteindelijk hangt de keuze voor de juiste stok af van jouw eigen voorkeur en speelstijl. Door een aantal verschillende stokken te proberen ontdek je gauw genoeg welke soort het beste bij jou past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Scroll naar boven