Alesis Nitro Max VS Roland TD-07DMK

Wanneer je zoekt naar een elektronisch drumstel voor beginners of semi-ervaren drummers, heb je de merken Alesis en Roland vast wel eens voorbij zien komen. Beide merken bieden kwalitatieve elektronische drums aan voor drummers van verschillende niveaus.

In deze vergelijking leggen we de Alesis Nitro Max en de Roland TD-07DMK naast elkaar en helpen we jou de beste keuze te maken.

Alesis Nitro Max

De Alesis Nitro Max is een elektronisch drumstel voor beginners dat snel veel populariteit heeft gewonnen. Deze kit staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksvriendelijke module.

De Nitro Max heeft een echt kickdrumpedaal, wat betekent dat het pedaal direct tegen de pad trapt, vergelijkbaar met een akoestisch drumstel. Het hihat-pedaal wordt echter getriggerd met een triggerpedaal.

Alle cymbals hebben een formaat van 10″ en zijn single-zone, wat betekent dat je, ongeacht waar je de cymbal raakt, altijd hetzelfde geluid krijgt. De cymbals hebben ook een choke-functie, zodat je ze kunt dempen door ze vast te pakken.

Dankzij de mesh heads op de toms en snare voelt het slaan op de pads realistischer aan en produceert het bovendien minder geluidsoverlast. De snare heeft een diameter van 10”, wat ik persoonlijk als een groot pluspunt ervoer tijdens het spelen op deze kit.

Bij de Alesis Nitro Max krijg je een module met 440 drumgeluiden. Er zijn 32 vooraf ingestelde kits, maar je kunt ook 16 eigen kits samenstellen. Bovendien is de module uitgerust met geïntegreerde Bluetooth, zodat je eenvoudig kunt meespelen met je favoriete muziek.

Volgens Alesis neemt de kit weinig ruimte in beslag, namelijk 55 cm x 95 cm.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van de Alesis Nitro Max rond de 400 euro.

Roland TD-07DMK

De Roland TD-07DMK, de eerstvolgende serieuze optie na de TD-02KV, is een elektronisch drumstel voor beginnende en ervaren drummers.

Wat direct opvalt aan de TD-07DMK is de bassdrum die gemonteerd zit aan het rack. Eerlijk gezegd had ik hier mijn twijfels bij en leek het mij niet prettig spelen. Ik had verwacht dat hierdoor het rack achteruit zou schuiven tijdens het drummen, maar dat bleek erg mee te vallen toen ik de kit uitprobeerde bij Bax Music.

De CY-5 cymbals van de Roland TD-07DMK zijn allemaal 10″ en beschikken over een choke-functie, dus ook deze cymbals worden gedempt bij vastpakken.

Net als de Alesis Nitro Max beschikt deze kit volledig over mesh heads. Ook de grootte is hetzelfde, namelijk een 10″ snare drum en PDX-6 toms van 8″.

De Roland TD-07DMK heeft een eenvoudige maar krachtige drummodule die geen ingewikkelde functies bevat. Er zijn 143 geluiden meegeleverd, 25 vooraf ingestelde kits en 25 user kits. Daarnaast is er Bluetooth geïntegreerd zodat je eenvoudig kunt meespelen met je favoriete muziek.

De kit neemt meer ruimte in beslag dan de Alesis Nitro Max, namelijk 120 x 80 cm. De prijs van de kit ligt rond de 750 euro.

Vergelijking

Laten we beide kits naast elkaar leggen en kijken wat de grootste verschillen zijn.

Alesis Nitro MaxRoland TD-07DMK
Mesh headsJaJa
Snare pad10″8″
Kick pedaalJaJa
BluetoothJaJa
Drum kits3225
Geluiden440143
OpnamefunctieJaNee
Benodigd oppervlak55 x 95 cm120 x 80 cm
KwaliteitGoedUitstekend

Conclusie

Of je kiest voor de Alesis Nitro Max of de Roland TD-07DMK hangt af van een aantal factoren: budget, benodigde ruimte, het aantal geluiden dat je wil en waar je de kit voor gaat gebruiken.

Ben je een beginnende drummer en verwacht je de kit niet vaak op en af te gaan bouwen, dan is de Alesis Nitro Max de beste keuze. De kit is geschikt voor beginners, is van goede kwaliteit en is aantrekkelijk geprijsd. Ook past de kit goed in kleinere ruimtes.

Roland wint het op het gebied van stevigheid, duurzaamheid en stabiliteit. Kits van Roland voelen steviger aan en zijn op het gebied van kwaliteit meer dan goed. Heb je al drumervaring en wil je de kit gebruiken voor optredens, dan is de TD-07DMK een betere keuze. Je levert daar echter wel formaat van pads voor in en een aantal geluiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch
Scroll naar boven